Monthly Archives: september 2011

Hei og velkommen til Myre Maukdal jaktlag sin hjemmeside.

Dette er en side om vårt jaktlag. Her finner du mye bilder, både med og uten elg. Historiske fakta som bl.a. alle elgfallene gjennom tidene. Litt historiske kuriositeter og en del jakthistorier fra valdet.

Myre/Maukdal ligger i Målselv kommune som er en kommune i Troms fylke. Kommunen er 3321 kvadratkilometer og strekker seg fra svenske grensen i øst til Malangen i vest. I 2006 er kommunen den største elg-kommunen i Troms med Bardu kommune like bak. Vårt jaktlag jakter i all hovedsak på nordsiden av målselva og består av mange nes som elva slynger seg rundt, og en lang li som går opp på sørsiden av Mauken. I tillegg har vi et nes på sørsiden av Målselva som hører til vårt vald. Valdet ligger ca 15 km øst for Olsborg. Kvoten er på ca 5 dyr per år.

Kvoten i 2022 er 2 voksen okse, 1 voksen ku, 2 ungdyr, 1 kalv. Totalt 5 dyr

25.9.22  For en start på jakta. Kalv felt av Basse i Myrenesset, og Ungdyr type hann felt av Kurt på Flatmo.

26.9.22  Den gode starten fortsetter. Åge Rismo, også kjent som Basse skjøt en ung okse på Pedersenjordet.

27.9.22  Så smeller det igjen. En ung okse ramler for Tom Vegard sin kule på Lillengmo.

28.9.22 På nytt smeller det. Denne gangen er det Bjørn Rist som skaut en voksen ku i Stornesset. Etter ferdig mørning var kua 257 kg. Denne kua var moren til kalven som Åge skjøt første dagen. Imponerende vekt, og tidenes nest største ku på vårt vald.

            I tillegg ble en voksen ku påkjørt og måtte avlives ved Borregård.

03.10.22  Så var jakta slutt. Kurt fikk bilde av en voksen okse på ettermiddagen, og han varslet da jaktlaget sitt. De postet ut, og en time etterpå ble oksen felt av John Christer i Myrenessset.

 

Bakgrunnsbilde: Viltkamera til Kurt Bøckman Gschib

Ansvarlig webredaktør: Kurt Bøckman Gschib

kgschib@yahoo.com