Monthly Archives: september 2011

Hei og velkommen til Myre Maukdal jaktlag sin hjemmeside.

Dette er en side om vårt jaktlag. Her finner du mye bilder, både med og uten elg. Historiske fakta som bl.a. alle elgfallene gjennom tidene. Litt historiske kuriositeter og en del jakthistorier fra valdet.

Myre/Maukdal ligger i Målselv kommune som er en kommune i Troms fylke. Kommunen er 3321 kvadratkilometer og strekker seg fra svenske grensen i øst til Malangen i vest. I 2006 er kommunen den største elg-kommunen i Troms med Bardu kommune like bak. Vårt jaktlag jakter i all hovedsak på nordsiden av målselva og består av mange nes som elva slynger seg rundt, og en lang li som går opp på sørsiden av Mauken. I tillegg har vi et nes på sørsiden av Målselva som hører til vårt vald. Valdet ligger ca 15 km øst for Olsborg. Kvoten er på ca 5 dyr per år.

Kvoten i 2021 er 2 voksen okse, 1 voksen ku, 1 ungdyr, 2 kalv. Totalt 6 dyr (voksen okse overført fra 2021)

29.09.21.   I dag ble det felt ku og kalv av Bjørn Rist. Første dagen ble det felt en ung okse av Idar Bøe, mens Stein Olsen felte en kalv på dag nr. 3. VI har nå 2 dyr igjen.

09.10.21  På onsdag 6/10 felte Tom Vegard Myre en voksen okse på Haldoraura. 9/10 felte Kurt Bøckman Gschib en voksen okse i Enget, og vipps så var årets jakt over. For en jakt vi har hatt. Svært mange dyr i omløp, og mange av disse har vært voksne okser. På toppen av dette har været vært helt vanvittig bra. Alt i alt en fantastisk jakt.

Bakgrunnsbilde: Viltkamera til Kurt Bøckman Gschib

Ansvarlig webredaktør: Kurt Bøckman Gschib

kgschib@yahoo.com