Elg nr. 115. Da Siri fikk sin første skikkelige elg!

Historia er skrevet til Hege og Bengt Arne. Webversjonen er noe redigert.

I dag har eg hatt en veldig spennende dag, kanskje en av mine aller mest spennende øyeblikk i min elgjegerkarriere. Egentlig begynner historien i går da eg og Stian var i Stornesset på morran og så da ei ku med to kalver bak fjøsen til Kjell Lunnes. Det ble ikke gjort noe med de dyrene i går. Vi var for øvrig oppe i lia i går, og da hadde eg Siri med. Vi gikk fra Borregård opp på Finnstulihaugen, videre vestover til Reinsgjerdalshaugen, ned i Reinsgjerdalen og ned Tjyvhølan. Der tror eg Siri tok løs elg, fordi ho plutselig stakk ut i ei faderlig fart etter bare daffet rundt beina mine hele dagen. Hun var forbi Furum før hun snudde og kom tilbake.

Nok om det. I dag gikk eg ut med Siri fra Kjell Lunnes, mens Odd Helge gikk med Tellus på østsiden i Stornesset. Siri ble helt vill allerede oppe på jordet, så eg bare slapp ho med en gang. Det gikk bare 5 minutter, så var det los. Å den virket å stå godt, med en fin takt. Eg begynte å stille innpå sakte men sikkert. Den sto 200 m fra post 1. Imidlertid flyttet losen seg like fort, eller sakte om du vil som eg gikk nedover nesset. Avstanden holdt seg på 200 m lenge. Så dreide de inn mot jordet og eg kom plutselig fort mye nærme dyrene. Når eg etter GPS var 90 m unna begynte eg å gjøre meg litt mer klar. Ta på hørselvern, osv. Så plutselig fikk eg se kua 50 m framfor meg, og et lite hode….  De gikk og beitet mens Siri loset som bære juling.

Siri loset for øvrig utrolig fint på dyrene. Var veldig lett å gå innpå fordi det var få opphold i takten. Odd Helge skrøt veldig av losen til Siri og mente at den var helt eksemplarisk i forhold til takt og slike ting. Tellus var også løs i Stornesset, men av en eller annen grunn kom han ikke bort til Siri sin los. Han var sannsynligvis borti ei ku og okse som også var nede i nesset. De kom ut på elva mellom John Christer og Tom Vegard som satt i Stornesset, men de fikk ikke skudd på noen av disse. Så disse dyrene var nok årsaken til at Tellus ikke kom opp til Siri sin los som var litt lengre opp i nesset.

Dyrene som eg nå så beitet seg nå inn mot jordet. Holdet var sånn ca 50 meter i ganske tett kratt og mye høyt gress. Så plutselig dreide de mot meg og begynte å beite seg mot meg mens Siri gjorde sin jobb. Kua gjorde plutselig et utfall mot Siri og vips sto hun i 7 meter fra meg i tett kjærr. Da skal eg love deg at blodpumpa mi gikk veldig på høygir. At eg hadde 200 i puls, ja det er eg ikke i tvil om. Den ene kalven kom plutselig springende bort til moren, stilte seg på 10 m hold i tettskogen. Eg gjorde da mitt valg og skaut på denne kalven. Han hadde tydelig fått det, men eg valgte å gi den ett skudd til, og da datt den umiddelbart ca 15 m fra meg.

Dessverre må eg nesten si fikk ikke Siri med seg at det var ramla en elg, så ho valgte å forfølge de andre dyrene. Dette var litt synd da, for når hun kom tilbake var Tellus kommet, og da skjønte hun ikke helt at det var hennes bytte.

Hun jobbet veldig godt i dag Bengt Arne, og du har veldig stor grunn til å være stolt av Siri. Hun var rett og slett fantastikk i dag. Alt klaffet! Så denne elgen dedikerer eg deg Bengt Arne!

Til slutt kan eg si at siden det var så mye skravl på senderen valgte eg å slå den av mens eg gikk inn på losen. Først etter at eg hadde skutt kalven og begynte å kommunisere med omverden fikk eg med meg at det hadde vært to elger til i nesset.

Dette var alt for denne gang.

 Mvh Kurt og Siri.